Comandă telefonic 0755 917 930 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Sănătate

Proteină completă sau legendă completă?

Ideea că organismul uman ar avea nevoie de hrană bogată în aminoacizi „compleţi” sau „proteine complete” pare să fie o mare poveste.

 

De mulţi ani ne luptăm cu informaţii care nu par să fie adevărate. În principal, acestea încearcă să vă convingă că dacă nu consumaţi la fiecare masă alimente care conţin toţi aminoacizii esenţiali, nu veţi dispune de elementele necesare creării unei „proteine complete” şi, prin urmare, organismul va suferi de carenţă de proteine. Acesta este principalul argument în sprijinul consumului de carne şi de produse lactate sau al consumului de produse din soia, fasole şi făină albă.

Gândiţi-vă totuşi la următoarele aspecte:
• În ce constă alimentaţia unui cal, a unui elefant sau a unei vaci? Sunt animale erbivore, iar forţa lor este binecunoscută. Regimul lor alimentar constă în exclusivitate din iarbă şi masă vegetală. Dacă ar avea nevoie de atât de promovata „proteină completă”, probabil că şi-o procură din plante.


• Iarba formează 70-80% din alimentaţia urşilor grizzly. Urşii nu mănâncă multă carne. Dacă totuşi o fac, în general ei caută structuri lipidice (şi nu proteinice). Urşii sunt omnivori.


• Oamenii sunt specia superioară de pe scara evoluţiei, încadraţi în clasa frugivorelor, ceea ce înseamnă că organismul uman nu a fost conceput neapărat pentru a consuma carne.


• Adepţii consumului de alimente crude, care au o dietă echilibrată constând din fructe, legume şi nuci, nu suferă neapărat de carenţe de aminoacizi necesari pentru menţinerea sănătăţii.

 

Dimpotrivă, aminoacizii de provenienţă vegetală sunt încărcaţi cu mai multă energie şi mai uşor de descompus şi de utilizat de organismul uman. Digerarea cărnii, în vederea extragerii aminoacizilor din componenţa sa, presupune declanşarea unor procese mai radicale, care vor priva organismul de energie.

Celălalt aspect important este că proteinele provenind din carne pot produc reacţii acide în organism, mărind şi mai mult acidoza, în timp ce produsele vegetale produc reacţii alcaline, reducând astfel acidoza.


Organismul uman are nevoie de hrană vie pentru a fi viu. Dacă elementele nu provin din fructe, nuci şi legume organice, proaspete, atunci nu aveţi neapărată nevoie de ele! 


Prin însăşi constituţia sa, organismul uman nu a reuşit să se adapteze la noile condiţii de viaţă, în noul mediu artificial care a înlocuit mediul natural. Rezultatul este permanenta luptă dintre om şi mediul în care trăieşte. Iar efectul acestui dezacord este degradarea generală a corpului uman, ale cărei simptome au primit numele de boală.

SURSE

Profesor Hilton Hotema, Man’s Higher Consciousness (Conştiinţa Superioară a Omului)

Adaugă comentariul tău
Înscrie-te gratuit la newsletter-ul nostru lunar
pentru o doză de inspirație!
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimer
Copyright 2024 Rawboost | Smart Food. Toate drepturile rezervate.
Str. Griviței nr. 12, Baia Mare, CUI 20063615, J24/510/2022