Comandă telefonic 0755 917 930 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Chlorella flacon
Sănătate

Tipuri de post

Deşi prin post, majoritatea oamenilor se încarcă de energia necesară, în cazul epuizării tisulare avansate, produsele naturale proaspete, mai ales fructele, au capacitatea de a fortifica organismul, furnizându-i substanţe nutritive şi energie.

 

Postul compus exclusiv din alimente crude


Fireşte, aceasta nu este o formă de post propriu-zisă, deoarece veţi continua să consumaţi mâncare. Însă, pentru majoritatea persoanelor a căror dietă se compune din alimente preparate la foc, grele, aceasta este cu siguranţă o formă de post. Începeţi cu o zi de post din când în când, încercând să consumaţi numai produse naturale, crude, în ziua respectivă. Treptat, ţineţi post câte 5, 10, 30 sau 60 de zile consecutiv, consumând, în perioada respectivă, numai produse naturale, crude. Cu cât perioada este mai îndelungată, cu atât mai bine. Această formă de post trebuie să includă fructe crude, proaspete, sucuri proaspete din fructe, legume şi sucuri din legume. Fără alimente de tip „proteină”, cum ar fi nucile sau seminţele.


Post compus exclusiv din fructe


Recomand călduros adoptarea acestei forme de post. Fiind fiinţe frugivore, această formă de post intră în armonie cu constituţia şi procesele anatomice şi fiziologice ale organismului uman. În centrul atenţiei trebuie să fie strugurii, dacă este posibil, fructele organice, netratate chimic. Dacă nu sunt organice, ele trebuie spălate bine, fiindcă au niveluri ridicate de pesticide. Cu toate acestea, se pot consuma orice fructe sau orice combinaţie de fructe proaspete, sau pepeni. După cum vom descoperi în capitolul următor referitor la combinarea corectă a fructelor, vă recomand să „mâncaţi fie numai pepeni, fie nu mâncaţi pepeni deloc”. Puteţi mânca numai struguri, sau numai pepene verde, sau mere, sau orice varietate de fructe doriţi sau poftiţi să mâncaţi. Am ajutat multe suflete să îşi cureţe corpul fizic de cancer, menţinându-le pe post compus exclusiv din struguri şi suc de struguri. Mâncaţi fructe în orice cantitate. În acest program nu contează caloriile.

 

Post cu sucuri


Este un nivel superior de post, care oferă tractului gastrointestinal şi sistemului digestiv răgazul de a se odihni. Posturile pe bază de sucuri sunt furnizoare de energie concentrată şi sunt de natură să stimuleze purificarea şi activitatea limfatică atât de necesare, permiţând în acelaşi timp rinichilor să se spele. Sucurile furnizează celulelor glucoza şi fructoza necesare pentru energie. Sucurile pot fi preparate din fructe sau legume, deşi cea mai mare forţă energetică o au sucurile din fructe, mai ales cel din struguri.
Numai că există întotdeauna excepţii de la regulă. Într-unul dintre cazurile de cancer de pancreas pe care le-am ţinut sub observaţie, pacienta nu mai putea digera nici un aliment. Am trecut-o pe o dietă compusă exclusiv din sucuri de fructe. Apoi, am adăugat sucuri din legume, iar în final, la scurt timp de la începerea terapiei, am suplimentat mai întâi cu fructe, apoi cu legume crude. Explicaţia pentru adoptarea acestei metode este simplă. În primul rând, pancreasul nu mai reuşea să digere alimentele pe care le consuma femeia. Orice mânca femeia se elimina nedigerat prin scaun. Trebuia să-i menţin nivelul energetic al organismului, furnizându-i în acelaşi timp ceva ce presupunea efort minim sau nici un fel de efort, din partea pancreasului, pentru digestie. Sucul proaspăt de fructe este cea mai bună alegere pentru rezolvarea unor probleme de acest gen. După o perioadă scurtă de timp, am suplimentat regimul cu sucuri din legume, deşi sunt mai greu de digerat, considerând că pancreasul pacientei se recuperase suficient încât să suporte legumele. De asemenea, am recurs la diverse lichide din extracte de plante, pentru a stimula funcţionarea diverselor organe şi glande, în special a pancreasului. În final, am suplimentat regimul cu hrană solidă, începând cu fructe, datorită nivelurilor lor ridicate de energie şi pentru că sunt uşor de digerat. Iar în cele din urmă, după unsprezece luni, femeia a scăpat de cancer

Post cu apăAcesta este cel de-al patrulea şi ultimul tip de post. În postul cu apă, nu trebuie consumată decât apă obţinută prin osmoză inversă sau apă distilată. La acest nivel, energia necesară pentru digestie este cedată în totalitate funcţionării sistemelor imunitar, limfatic şi endocrin. Postul cu apă induce curăţarea, purificarea şi purjarea la nivel superior al organismului. În extraordinara sa înţelepciune, corpul se va concentra asupra eliminării depozitelor de toxine, mucozităţi şi a inflamaţiei.
Pentru omul obişnuit, postul cu apă este un furnizor de energie. Cu toate acestea, în cazul persoanelor epuizate sau suferind de afecţiuni degenerative, scopul principal este acela de a furniza energie organismului prin ridicarea nivelului energetic al organismului. Sub nici o formă nu recomand regimul bazat numai pe apă persoanelor foarte slăbite sau epuizate, cu atât mai puţin celor suferind de cancer. Explicaţia este că nu se poate alimenta astfel organismul cu energie, organismul fiind acela care trebuie să utilizeze energia de care dispune.


În urma consumării de fructe sau de sucuri din fructe cu potenţial energetic ridicat, va creşte energia fiecărei celule şi a întregului organism, în acelaşi timp creându-se condiţiile pentru detoxificare. Postul cu apă, adoptat în cazurile de epuizare avansată, pot perturba şi mai mult organismul, ducând la moarte. Numai după ce s-a realizat fortificarea organismului respectiv se poate trece pe post cu apă.

 

Adaugă comentariul tău
Înscrie-te gratuit la newsletter-ul nostru lunar
pentru o doză de inspirație!
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimer
Copyright 2022 Rawboost | Smart Food. Toate drepturile rezervate.