Comandă telefonic 0755 917 930 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Chlorella flacon
Sănătate

Sunt bune suplimentele cu enzime?

În zilele noastre, comercializarea de suplimente nutritive care contribuie la stimularea digestiei a devenit una dintre cele mai mari afaceri ale momentului.

Sunt companii care susţin utilitatea folosirii suplimentelor, recomandând efectuarea prealabilă a unor analize de sânge şi alte metode de diagnosticare.

Într-o măsură mai mare sau mai mică, toţi avem probleme digestive, mai ales dacă pancreasul este slăbit.

Dacă sunteţi o persoană slabă şi nu reuşiţi să luaţi în greutate; sau dacă aveţi diabet sau hipoglicemie; sau dacă observaţi prezenţa în scaun a unor alimente incomplet digerate sau total nedigerate (cu excepţia cerealelor); atunci trebuie să vă prezentaţi la un control medical de specialitate şi să urmaţi un tratament de regenerare a funcţiei pancreasului.


Dependenţa de suplimente cu conţinut de enzime digestive va conduce în final la blocarea pancreasului. Cu toate acestea, în unele situaţii critice sau în boli cronice, se recomandă consumul de enzime digestive din două în două mese sau o dată la trei sau la patru mese.

Este recomandabil să urmaţi acest tratament pe o perioadă scurtă de timp, până când reuşiţi să readuceţi la valori normale funcţionarea pancreasului şi pe cea a intestinului. În mod categoric, suplimentele cu enzime digestive nu trebuie asociate cu hrană crudă sau cu alimente care nu sunt preparate la foc. Nu le consumaţi în aceste situaţii şi reveniţi la ele doar când consumaţi alimente preparate la foc, care sunt mai greu de digerat.

Apoi, dezobişnuiţi-vă treptat de a mai lua suplimente cu enzime digestive iar, în final, renunţaţi complet la ele. Dacă veţi consuma numai alimente preparate, adică hrană cu aciditate mare, probabil că va trebui să recurgeţi ocazional la enzime digestive, fiindcă, prin expunerea şi prepararea la foc, alimentele îşi pierd enzimele, iar digestia cade complet în sarcina organismului. Consumul de sucuri obţinute din fructe şi legume şi/sau consumarea în stare crudă a aceloraşi vă va ajuta enorm să revitalizaţi pancreasul şi întregul organism. Viaţa generează viaţă, iar moartea generează moarte. În lipsa enzimelor, noi vom avea parte de moarte.

 


Bucuraţi-vă de aromele naturale ale alimentelor proaspete, complete, pârguite şi crude.

Odată cu natura, Dumnezeu ne-a dăruit un bufet în care abundă hrana naturală, ca şi capacitatea de a o procura. Încercaţi să vă hrăniţi numai cu hrană organică, proaspătă şi crudă, deoarece enzimele sunt cheia vieţii.


Indiferent din ce unghi privim sănătatea şi boala, suntem în chip firesc atraşi către concluzia că bolile incurabile au apărut în aceeaşi perioadă în care a apărut hrana gătită. Boala şi hrana gătită au apărut simultan.

 

SURSE

Dr. Edward Howell, Nutriţia cu enzyme

Robert Morse- Să trăim sănătos și fără toxine

Adaugă comentariul tău
Înscrie-te gratuit la newsletter-ul nostru lunar
pentru o doză de inspirație!
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimer
Copyright 2022 Rawboost | Smart Food. Toate drepturile rezervate.