Comandă telefonic 0755 917 930 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută

TRANSPORT GRATUIT > 50 lei 12-15 APRILIE!

Sănătate

Rolul și practica postului în detoxifiere

Postul, într-o formă sau alta, a fost practicat probabil de la apariția omului și la fel de probabil a animalelor. Postul este instinctual și este asociat cu odihna și gestionarea energiei.

În principiu există două forme de post.

Prima formă de post fiind post forțat, adică este un tip de postul impus în timpul bolii. Acesta este mecanismul propriu al corpului pentru a devia energia atât de necesară digestiei către sistemul imunitar, limfatic și endocrin. Acest lucru oferă energia necesară organismului pentru a expulza deșeuri sau obstrucții (congestii) care rezultă din consumul de alimente greșite.


A doua formă de post este postul conștient, care se ține pentru curățarea și refacerea corpului. Conştient postul creează autodisciplină și încrederea în sine. Acestea sunt două atribute importante de dezvoltat pe drumul către o sănătate de fier.

 

Ambele forme de post reprezintă gestionarea energiei pentru corp și au același scop. Majoritatea alimentelor pe care oamenii le consumă,  jefuiesc într-un fel corpul de energie în loc să-i dea sau să-i furnizeze energie. Sănătatea și vitalitatea sunt energie iar boala este o lipsă de energie. Postul este modul universal în care corpul se poate odihni din digestie extensă și probleme metabolice. Folosește aceeași energie dar de data aceasta pentru a se curăța de acizi și toxine, permițând astfel corpului să se vindece singur.

 

Sistemele noastre digestive și eliminative devin suprasolicitate, congestionate, slăbite și deteriorate atunci când consumăm o alimentație bazată pe carne, cereale, produse lactate și altele asemenea. Postul permite pancreasului, stomacului, ficatului, intestinelor și chiar și rinichilor să se odihnească. Acest lucru oferă mai multă energie sistemelor glandulare și limfatice (sistem imunitar).

Postul la un nivel sau altul poate fi vital pentru starea noastră de bine.

Există multe tipuri de pseudo-posturi, altele decât posturile de apă, pe care le poți face și tu. Să explorăm aceste tipuri de post și cum să opriți sau să „rupeți” rapid un post.

În primul rând, avem hrana crudă.

Desigur, acest lucru nu este într-adevăr un post sau o dietă, dar pentru majoritatea oamenilor care consumă o alimentație bazată pe proteină animală, lactate, cereale, acesta este considerat un post. Amintiți-vă, niciun alt animal nu își gătește mâncarea înainte să o consume. Încercați să mâncați totul crud în acea zi. Continuați cinci, zece, treizeci sau șaizeci de zile mâncând toate alimentele crude (nefierte).

Cu cât este mai lung, cu atât mai bine! Acest tip de post sau dietă ar include fructe proaspete crude, sucuri de fructe, legume și sucuri de legume. Nu se consumă alimente de tip „proteine”, cum ar fi nucile sau semințele.

Al doilea tip de post ar consta din toate fructele.

Recomand cu tărie acest tip de post. Fiind frugivori, tipul acesta de post sau dietă ar fi mai armonios cu procesele și proiectarea noastră fiziologică și anatomică.

Strugurii ar trebui să fie în centrul atenției; cu toate acestea, orice fruct sau combinație de fructe sau pepeni va fi utilă. Omul este considerat a fi un frugivor și o dietă cu fructe ar fi pur și simplu o dietă naturală pentru acesta.

În al treilea rând, avem postul cu sucuri.

Acesta este un post la nivel înalt, care asigură tractului intestinal o mare odihnă. Acestea sunt posturi cu un nivel ridicat de energie, care inițiază o curățare și o mișcare limfatică atât de necesară, menținând în același timp rinichii curați. Sucurile furnizează glucoză și fructoză celulelor pentru energie. Aceste sucuri pot fi din legume sau fructe. Cu toate acestea, puterea se află în sucul de fructe, în special sucul de struguri proaspeți.

Al patrulea și ultimul tip de post este postul cu apă.

Acest post ar trebui făcut cu apă pură de izvor, cu apă obținută dintr-un filtru de osmoză inversă, sau cu apă distilată. La acest nivel, energia dvs. digestivă este redirecționată către sistemul  limfatic, neurologic și sistemele endocrine. Acest lucru creează un nivel ridicat de eliminare și curățare a corpului. Corpul, în extraordinara sa înțelepciune, se va concentra pe îndepărtarea toxinelor stocate, a mucusului și a inflamației.

Unei persoane obisnuite, postul cu apă îi poate da energie. Cu toate acestea, în condițiile în care organismal este slăbit sau epuizat, scopul este de a da energie corpului, ridicând energia sistemică. Dr. Morse personal nu recomandă acest post rapid pentru persoanele extrem de epuizate și indivizi slăbiți, în special cu cancer. Acest lucru se datorează faptului că nu alimentați corpul cu energie, deci corpul trebuie să lucreze cu energia pe care o are. Chiar dacă postul oferă energie majorității indivizilor, atunci când tratați oamnei cu slăbiciuni avansate ale țesuturilor,  alimentele crude și în special fructele, vă pot întări organismul cu nutrienti și energie. Consumul de fructe cu energie ridicată sau sucuri de fructe va începe să crească propriile energii celulare și sistemice, permițând în același timp detoxifierea. 

 

Când să intrerupeți un post

Cel mai bun moment pentru a „sparge” un post, este ascultând îndrumarea sau intuiția voastră interioară. Vă cunoașteți mai bine corpul decât oricine. Când începeți să vă simțiți iar flămând, acesta este un semn bun pentru a începe să mănâncați. Nu uitați să începeți doar cu fructe!

O altă modalitate de a determina cât timp să postim este metoda limbii. Când începeți postul, limba dvs. va deveni acoperită cu o substanţă albă, groasă, galbenă, verde sau maro.  Cu cât ești mai toxic, cu atât acest strat devine mai gros și mai întunecat. Desigur, cu cât ești mai sănătos, cu atât limba îți va fi mai puțin acoperită atunci când postești.

Dacă ții post până când limba ta devine din nou roz, vei fi făcut o treabă extraordinară de curățare a corpului. Detoxifierea este un proces continuu care poate dura ani de zile. Cu cât vă extindeți mai mult conștientizarea, cu atât mai sănătos veți dori să mâncați. 

Modul în care „spargi” un post depinde de cât timp ai postit și ce fel de post ai făcut. O regulă generală ar fi să spargeți cele mai multe posturi cu o zi sau două de mâncat doar fructe, pentru fiecare trei zile de post cu apă.

NOTĂ: Acesta nu este un program pentru tratarea oricăror boli. Numele bolilor au fost folosite doar pentru referință și clarificare.

Adaugă comentariul tău
Înscrie-te gratuit la newsletter-ul nostru lunar
pentru o doză de inspirație!
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimer
Copyright 2024 Rawboost | Smart Food. Toate drepturile rezervate.
Str. Griviței nr. 12, Baia Mare, CUI 20063615, J24/510/2022