Comandă telefonic 0345 401 455 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută

Retete Rawboost

Negrese raw vegane

O reţetă delicioasă de negrese, fără gluten, fără zahăr, fără coacere şi foarte uşor de preparat! 

 

Ingrediente

  • 200 gr nuci
  • 350 gr curmale (fără sâmburi)
  • 60 gr pudră de cacao criollo (este tipul de cacao de cea mai înaltă calitate, cu cel mai redus conţinut de cofeină)
  • 6 linguri de unt de migdale
  • 2 linguriţe de pudră de vanilie
  • 1 vârf de cuţit de sare (neiodată, preferabil sare de Himalaya)

Metodă de preparare

  1. Puneţi nucile într-un robot de bucătărie şi mixaţi, adăugaţi apoi curmalele şi mixaţi până obţineţi o pastă lipicioasă. Adăugaţi şi celelalte ingrediente până obţineţi o compoziţie omogenă.
  2. Când amestecul este gata, puneţi-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. (poate fi tavă de chec, o tavă pătrată, dar atenţie să nu fie prea mare, deoarece prăjiturelele vor ieşi prea subţiri) Cu o spatulă, dar e mai uşor să vă folosiţi de mâini, întindeţi uniform această pastă în tavă.

Puneţi în frigider cel puţin 4 ore (ideal ar fi peste noapte) înainte de a devora..ăăă, degusta!

 

Opţional, puteţi prepara următoarea glazură, cu care se acoperă negresele înainte de a le pune la rece.

 

Puneţi toate ingredientele în robotul de bucătărie şi mixaţi. Începeţi cu 180 ml de apă şi în funcţie de consistenţa glazurii mai puteţi adăuga treptat apă, dar nu mai mult de 50 ml peste cei 180 ml iniţiali.

Întindeţi peste compoziţia de negrese şi...aşteptaţi să se răcească!

Dacă nu aveţi răbdare 4 ore, atunci puteţi să puneţi negresele în congelator pentru o oră!

Spuneţi-ne... cât de mult v-au plăcut negresele noastre?



Clătite raw-vegane

Să ne delectăm şi noi cu nişte clătite raw-vegane. Fără gluten, fără coacere, fără zahăr, dar pline de savoare!

 

 

Iată reţeta!

  • 260 gr piure de banane
  • 65 gr făină din seminţe de in
  • 125 ml apă purificată
  • pudră de vanilie pentru aromatizare

Metodă de preparare

Puneţi toate ingredientele într-un blender şi mixaţi până obţineţi o pastă fină.

Pe o tavă puneţi hârtie de copt şi întindeţi amestecul, cu ajutorul unei spatule, în formă rotundă, pătrată sau puteți face clătite individuale.

Deshidrataţi la 40 de grade Celsius timp de 3-4 ore. Puteţi să le întoarceţi pentru ultimele 30 de minute, dar nu este obligatoriu.

Puteţi să le umpleţi cu fructe, sos de ciocolată raw vegan, îngheţată raw vegană cu nuci, sos din smântână de cocos cu lucuma şi maca, mascarpone din caju, piure de fructe...iar posibilităţile sunt nenumărate!

Noi le preferăm pe cele cu îngheţată raw vegană şi nuci. Voi cum le preferaţi?



Smoothie verde

 

Ingrediente

  • o mână zdravănă de spanac proaspăt
  • 2 banane
  • 150 de grame de căpșuni
  • 150 de grame de afine
  • 230 ml apă
  • 230 ml suc proaspăt de portocale
  • 1 linguriță pudră de spirulina
  • zmeură sau alte fructe pentru decor

Mod de preparare

Spălați bine fructele și spanacul, puneți toate ingredientele în blender, mixați și...gata!

Se bea cu bucurie.

 

Aboneaza-te gratuit la newsletterul Rawboost!

Fii la curent cu noutatile Rawboost.
Articole despre alimentatie, vindecare, sanatate adevarata.

Adaugă comentariul tău
Înscrie-te gratuit la newsletter-ul nostru lunar
pentru o doză de inspirație!
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimer
Copyright 2021 Rawboost | Smart Food. Toate drepturile rezervate.