Cacao Criollo boabe ecologice crude, cea mai bogată sursă de antioxidanți din lume, ciocolată în stare brută . Comandă acum boabele crude de cacao Criollo în magazinul nostru online ✓
Cacaoa
Criollo este cea
mai de calitate cacao având un conținut foarte redus de cafeină. Denumită și
``alimentul zeilor``, cacaoa a fost pentru o lungă perioadă de timp monedă
de schimb în locul aurului (la mayași și azteci). Boabele de cacao crude, raw,
conțin peste 300 de compuși chimici diferiți benefici pentru organismul
uman. Este cea mai bogată sursă de antioxidanți din lume (polifenoli, catecine,
epicatecine), minerale (cea mai importantă sursă de magneziu organic din lume,
9 g de cacao conțin doza zilnică recomandată de fier, crom, mangan, zinc,
cupru), vitamine, triptofan și serotonină triptaminică (substanțe care
îmbunătățesc starea de spirit) și acizi grași omega 6.
Puțini
oameni cunosc beneficiile extraordinare pe care boabele de cacao crude le
pot aduce întregului organism. Deoarece cacaoa este comercializată în
stare prelucrată (ciocolată) ea nu mai aduce în organism decât 10% din
calitățile nutriționale ale celei crude. Spre exemplu unul dintre aminoacizii
care abundă în cacaoa raw, triptofanul, este distrus în totalitate la punctul
de fierbere. Alt component, feniletilamina (o clasă de substanțe chimice
produsă și de organism atunci cand ne îndrăgostim, cu rol important în
amplificarea lucidității și a puterii de concentrare) este distrusă în procesul
de prăjire a boabelor de cacao. Omega 6 este unul dintre acizi grași foarte
benefici, dar care nu poate fi sintetizat de corpul uman, ce se găsește în
cacaoa crudă. În cacaoa procesată omega 6 râncezește și poate determina
reacții inflamatorii în corp.
Singurul
aliment în care a fost descoperită anandamida (o endorfină pe care corpul uman
o produce după exercițiile fizice, cunoscută și ca ``substanța fericirii``)
este cacaoa raw. Cacaoa mai conține și o serie de substanțe chimice care
impiedică inflamațiile pereților vaselor sangvine. Fiind o sursă enormă de
antioxidanți cacaoa potențează efectele benefice ale plantelor și ciupercilor
medicinale. Studiile referitoare la cacao au arătat că rămâne cel mai bun
produs natural atunci când vine vorba de pierderea în greutate și
energizare. Ca și gust are o afinitate deosebită cu maca, un superaliment
consumat în special pentru proprietățile sale afrodisiace.
Boabe de
cacao Criollo, beneficii:
- susțin inima și sistemul cardio-vascular la nivel fizic, metafizic și spiritual fiind denumită de azteci ``sângele inimii``;
- reduc crizele de astm;
- suprimă în mod natural apetitul, ajutând în curele de slăbire;
- protejează AND-ul de leziunile pe care le produc radicalii liberi;
- potențează superalimentele și ciupercile medicinale;
- ajută la curățarea colonului fiind sursă importantă de fibre;
- reduc apariția cariilor dentare.
Boabele crude de cacao pot fi consumate ca atare sau mixate cu miere, condimente, uleiuri esențiale pentru uz intern.
Ingrediente: 100% boabe ecologice de cacao Criollo (Theobroma cacao)
Ambalat în România de Rawboost Smart Food SRL, marcă înregistrată.
Notă: Informațiile prezentate în cadrul acestui site sunt doar pentru scopuri educaționale. Produsele și informațiile prezentate nu sunt destinate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală, nu se substituie unei consultații medicale. Întotdeauna ar trebui să vă consultați medicul înainte de a consuma orice produs foarte bogat în nutrienți și de a urma orice sfat vi se oferă pe acest site.